15 лют
0

Чому в мила нерівна поверхня

Час читання: 254

Розглянемо найчастіші запитання щодо зовнішнього вигляду мила. 

Наших покупців, особливо тих, хто раніше не користувався натуральними милами інколи насторожує те, що кусок мила буває не рівної форми, з тріщинками, деформацією чи запалим краєм. Загальне пояснення для всіх запитань: коли потрібно вибирати між зовнішнім виглядом та екологічною безпекою чи якістю - ми вибираємо останнє.

Тепер про кожен недолік окремо:

Тріщинки та сколи на шматку мила по коротких краях утворюються внаслідок нещільного  укладання мильної маси в форму. Оскільки ефірні олії мають низьку температуру кипіння, то для того, щоб вони максимально збереглися, мильна маса має бути якнайхолоднішою. чим холодніша маса, тим вона густіша і, відповідно,  гірше укладається в форму і може не щільно прилягати до її країв. Щоб уникнути цього недоліку, можна дати пластифікатори. Таких речовин ми не допускаємо. Якщо обійтися без пластифікаторів, потрібно більше розігрівати мильну масу, при чому значна кількістьефірних олій випарується в процесі вимішування, відповідно, буде необґрунтовано збільшена собівартість мила.

Западина на довгому вузькому краї утворюється внаслідок втрати зайвої вологи внаслідок висихання. Оскільки ми не використовуємо тих же пластифікаторів і не пакуємо мило в целофан, така ознака проявляється на милі.

З тих же причин відбувається і деформація мила після 5-6 місяців з дати виготовлення. Якщо ви звернули увагу на маркування, номінальна вага становить 100+/-10 грам. Свіже мило ми нарізаємо шматками 105-110 грам, з розрахунком, щоб на кінець терміну придатності воно важило не менше 90 грам. 15-20% вологи втрачається, мило зменшується в розмірах і деформується. Зарадити цьому можна, упакувавши мило в поліетилен, а для продукту, який позиціонує себе, як екологічний та натуральний це неприпустимо.

При зменшенні ваги ефективність мила не втрачається, оскільки випаровується тільки волога, а кількісь солей жирних кислот залишається незмінною. Старе мило просто буде повільніше змилюватися при тій же ефективності.


Коментарі
Написати коментар
Цвіт папороті © 2017