Чому мило натуральне?
11 лют
0

Чому мило натуральне?

Час читання: 358

Чи не найпоширеніше запитання і, напевно, найперше: "І чим воно, ваше мило, таке натуральне?"

Ми варимо мило "з нуля" (в нас повний цикл виробництва без використання заготовок, основ, напівфабрикатів)  гідролізуючи натуральні рослинні жири гідроксидом натрію (каустична сода) для твердого мила чи гідроксидом калію для рідкого. В процесі проходження реакції утворюються натрієві солі жирних кислот, які, власне, і є милом. Таке мило є достатньо ефективним і не потребує додавання інших поверхнево активних речовин (луарил- лауретсульфату натрію, гліцерину чи інших спиртів, фосфатів тощо).

При виробництві мила використовуються тільки натуральні жири, натуральні аромати (ефірні олії) і абсолютно не використовуються барвники (відтінки різних сортів мила залежать від компонентів (кава, мед, синя та рожева глини, базові олії) та пластифікатори (тому можливі нерівні краї, тріщинки, деформація під час тривалого зберігання). 

Проте я б утримався від поняття "живе мило", оскільки нічого живого в ньому нема і не може бути. Це продукт хімічної реакції, а не, скажімо, бродіння.  

І найголовніша ознака натуральності - короткий термін зберігання. 

Коментарі
Написати коментар
Цвіт папороті © 2018